Stockholmsbörsen: Nytt årslägsta på börsen

 :: Europa

Gå ner

Stockholmsbörsen: Nytt årslägsta på börsen Empty Stockholmsbörsen: Nytt årslägsta på börsen

Inlägg  gustav321 i mån sep 29, 2008 6:41 pm

Stockholmsbörsen pressades rejält under måndagseftermiddagen. Det breda OMXSPI-indexet föll till en ny lägstanivå för året.
Stockholmsbörsen fortsätter rakt nedåt. Vid 16-tiden hade OMXS-indexet fallit med 4,5 procent. Raset var i linje med USA-börserna som öppnade med fallande kurser. Nasdaqs kompositindex backade med 3,5 procent och Dow Jones industriindex med 2,5 procent.

Stockholmsbörsen föll i dag, trots framstegen med det amerikanska räddningspaketet. Storbankerna hör till de största förlorarna.Marknaden är väldigt snabb på att flytta sitt fokus och i dag har fokus flyttats från den amerikanska marknaden över till Europa, säger Ronny Jacobsson, aktiechef på Swedbank.

Den senaste händelseutvecklingen i Europa väcker frågor om hur beredskapen för att möta finanskrisen ser ut här, säger Jacobsson.

TT: Ska man tolka börsnedgången som att det finns farhågor för att beredskapen inte är tillräcklig?Du ska tolka det som oro kring de här frågeställningarna. Marknaden reagerar ju alltid på oro med nedgångar.Det står klart för alla att det här inte är över för att vi fått en amerikansk lösning. Men helt klart är att vi har fått en väldigt viktig pusselbit på plats.

Alla fyra storbanker gick nedåt, mellan fyra och sex procent vid tolvtiden.

Fondförvaltaren Swedbank Robur köper konkurrenten Banco Fonder, enligt ett pressmeddelande från Swedbank. "Förvärvet påverkar Swedbanks nyckeltal ytterst marginellt", skriver banken. Någon köpeskilling anges inte. Banco Fonder förvaltar kapital om drygt 8 miljarder kronor.

Paketet räckte inte heller för att lyfta kurserna på de ledande Asienbörserna. Tokyobörsens Nikkei 225-index tappade 1,3 procent. Det bredare Topixindex gick ned med 1,7 procent.Jag säger bara fyf*n vilken börs vi har!! Crying or Very sad

gustav321

Antal inlägg : 8
Registreringsdatum : 08-09-08

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Stockholmsbörsen: Nytt årslägsta på börsen Empty Sv: Stockholmsbörsen: Nytt årslägsta på börsen

Inlägg  arebrat i tis sep 30, 2008 12:50 pm

Fy vad stockholms börsen är nervös.... Rakt ner vid öppningen och nu på plus snart! Graf
arebrat
arebrat

Antal inlägg : 17
Registreringsdatum : 08-07-29

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 :: Europa

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet